Kako čitati knjige o govoru tela

Kako čitati knjige o govoru tela?

Ovako, verovatno ste pročitali naslov i rekli u sebi:

„Pa svi koji znaju da čitaju, znaju da čitaju knjige, duh.“

Hajde da prepravimo malo onda naslov.

Kako čitati knjige o govoru tela i zaista naučiti nešto, a ne samo da kažem da sam pročitao?

Vidite zašto bi ovaj naslov bio loš… za naslov.

Hajde da se vratimo na temu. Verovatno imate osobu koju znate da čita brdo praktičnih knjiga i zna teoriju svega, samo mu je praksa jako loša.

Hmmm, zašto li je to tako?

Knjige (sada ćemo se držati knjiga za govor tela, ali važi za sve koje bi trebalo da imaju praktičnu namenu) su pune sadržaja, a nama treba proces. Kako razdvojiti ta dva? Pa prvo je neophodno da shvatimo šta je sadržaj, a šta proces.

Sadržaj predstavlja apstrakciju, dok je proces direktno primenljiv.

Jedna jako zanimljiva rečenica koju sam čuo, vezanu za baš ovaj problem je „knjige treba čitati tek kada shvatimo proces materije“ i to je direktno vezano za ovaj problem sa kojima se susreću svi koji su pročitali neku knjigu vezanu za govor tela i misle da znaju da čitaju govor tela. Da…

Takvima samo poručujem jedno. Prekrštene ruke mogu da predstavljaju više od samog zatvaranja! (ovo je inače stvar koju čujem od svakog ko je pročitao barem jednu knjigu vezanu za govor tela)

Svaka knjiga vezana za govor tela je jako korisna i što više takvih pročitate imaćete opširnije znanje o emocijama koje se kriju iza pokreta. Ali knjige predstavljaju reči na papiru, a da bi smo čitali govor tela, neophodan nam je prvi vizuelni pristup pokretima i emocijama koje one predstavljaju.

To znanje možete dobiti direktno na mom kursu „88 interpretacija govora tela“ gde uz slike, snimke i vežbe posmatrate i automatizujete pokrete koje drugi prave.

I isto tako, da bi ste saznali razliku između sadržaja i procesa, toplo vam preporučujem „Alfa Projekat“ edukacije gde je to samo delić onoga što možete da naučite da uspešno vladate svojim životom.

Pridružite nam se i napravite uspešne procese u životu!

P.S. Hvala ti što si ovde, nadam se da ti ovi tekstovi pomažu u onome što tražiš.