Čitanje mikro izraza na sastanku

Završavanjem kursa „Laži su prošlost“, svako može da nauči da prepozna mikro izraze u svakom trenutku na drugoj osobi.

Znati njihovo značenje i kako najbolje odreagovati na njih, za to je potrebno više vremena i vežbe.

Teoretski, mikro izrazi nam pokazuju kako se druga osoba oseća u datom trenutku, međutim, ne govore nam zbog čega se ona tako oseća.

Da bi smo došli do te dubinske strukture, neophodno je navoditi konverzaciju u pravom smeru na osnovu onoga što smo videli.

Da bi smo krenuli lagano, ovo je jednostavan vodič da bi ste videli kako vaš „date“ odnosno sastanak sa partnerom prolazi.

Recimo da je sledeća situacija, vi ste dali kompliment osobi sa kojom ste izašli na sastanak i oni odgovaraju sledećim mikro izrazima…

Sreća – Ovo nema potrebe da se definiše, uvek dobar znak i uživali su u vašem komplimentu.

Nadmenost – Osoba se ponaša kao da ste joj rekli nešto što već ne zna, tako da u tom trenutku bi trebalo skrenuti konverzaciju jer ste samo nahranili njihov ego

Gađenje – Pa, ovo je jako loš znak i velika verovatnoća da sastanak ide u lošem smeru.

Bes – Ovde treba da budete pažljivi. Trigerovanje mikro izraza besa kada dajete kompliment znači da ste rekli nešto što je tu osobu jako uznemirilo.

Tuga – Sama pojava tuge na licu je sigurno navela osobu na neku uspomenu zbog toga što ste rekli. Ono što bi bilo odlično da uradite nakon toga jeste da je pitate da li je u redu.

Strah – Usporite. Vaš parner se oseća napadnuto iako vama to nije delovalo tako.

Iznenađenje – Samo iznenađenje može biti normalna pojava u zavisnosti od konteksta. Međutim, ono što je važnije jeste posmatrati koji mikro izraz se pojavio nakon njega.

Nalazili se na sastanku, na poslovnom razgovoru ili bilo kom razgovoru lice u lice, samo prepoznavanje mikro izraza vam može doneti prednost prilikom razgovora.